Teambuildingactiviteiten werden geïnspireerd door kindertuinboeken. De kinderen in deze boeken bouwden zeer indrukwekkende en stevige torens met behulp van eenvoudige, maar innovatieve en leuke bouwtechnieken. Deze activiteiten waren zo populair dat in sommige gebieden kindertuinen werden beplant met teakbomen, wat sindsdien met deze activiteit wordt geassocieerd. In andere gebieden bouwden kinderen vlotten en andere projecten op waterbasis met behulp van opblaasbare boten.  Afzetpaaltjes huren voor feest, evenement of teambuilding? Wij bieden een totaalpakket, dat we geheel op maat kunnen samenstellen. U heeft bij ons één aanspreekpunt om de mogelijkheden voor uw evenement te bespreken.

Tegenwoordig gebruiken veel mensen Teambuilding om hun kinderen te helpen bij het oefenen van probleemoplossing, creativiteit en teamwerk. Een goede manier om uw team geïnteresseerd te krijgen in samenwerking is om te beginnen met een project waar ze allemaal samen aan kunnen deelnemen. U kunt een Teambuildingsessie starten voor alle meisjes in uw klas om een clubhuis te bouwen voor de jongens in uw school. Uw team zou elke dag een estafettebouwwedstrijd doen en elk van uw kinderen zou daaraan deelnemen.

Elk van je kinderen zou een vlaggenmast kunnen hebben, een ventilator en een anker om aan het anker te bevestigen, en een touw om hun vlot door het water te trekken. Ze konden tegen elkaar racen om als eerste de finish te bereiken, maar als ze hun touwen in teamverband zouden vastbinden, konden ze hun vlot samen trekken en door middel van teamwork door het water trekken. Misschien wil je zelfs een regel opnemen dat ze binnen een bepaalde afstand van elkaar moeten blijven.

Teambuilding kan thuis worden gedaan. Je zou dit kunnen doen door een grote familietafel op te zetten en je familie in teams te verdelen. Haal een groot stuk multiplex en label het “Teams” en “Vrienden”. Elk van je teams zou dan om de beurt proberen een toren te bouwen van dit multiplex. Zodra elk team een toren heeft voltooid, zouden ze deze vervangen door het volgende “team”-stuk.

Teambuilding is niet alleen voor kleine kinderen; je kunt het ook met oudere kinderen doen. Het is echt aan jou om te bepalen of je deze jongere kinderen fysiek wilt straffen als ze bezig zijn met hun activiteiten. Als ze jonger zijn kun je ze over de grond laten kruipen en doen wat ze willen, en naarmate ze ouder worden kun je ze meer gaan straffen en beslissen waar ze hun “schepselcomfort” kunnen meenemen terwijl ze bezig zijn met hun activiteiten. Als ze verstrikt raken in het bos en besluiten om een kampvuur te maken, kun je ze waarschuwen en ervoor zorgen dat er niemand gewond raakt. Ze zullen waarschijnlijk snel hun lesje leren.

Je kunt deze leuke teambuildingactiviteiten ook op andere momenten van de dag doen, zoals na schooltijd. U kunt uw kinderen twee of drie minuten laten rennen op de speelplaats en spelen. Als ze klaar zijn, kunt u ze op het voetbalveld laten rondrennen en hetzelfde doen. Deze zijn geweldig omdat ze meestal niet snel moe worden zoals bij koud of warm weer. Ze hebben nog steeds plezier met het team en het opbouwen van hun vaardigheden.

Een andere geweldige teambuilding activiteit, die je kunt laten doen door je kinderen is het vormen van een tennis team. Laat ze dienen, volleys, en terug te keren. Dan kun je ze om de beurt de server laten zijn en ze de bal heen en weer laten slaan alsof ze een wedstrijd spelen. Dit zal hen helpen om te leren hoe te dienen en te volleyen, maar het zal ook hun vertrouwen opbouwen om de bal heen en weer te kunnen dienen en andere mensen te hebben om ook te dienen.

Teambuildingactiviteiten zijn slechts een paar leuke ideeën die je met je kinderen kunt doen. Je moet beginnen met te praten over wat ze graag doen en wat ze niet doen. Ze zullen hier ideeën uit gaan halen. Daarna kun je samen activiteiten maken die voortbouwen op hun wensen en hun vaardigheden ontwikkelen.